RIBNIŠKI PLAVALCI SPET V BAZENU

56e89680150000ad000b228b.jpeg

Končno je za plavalce plavalnega kluba Ribnica posijala luč na koncu predora. V sloveniji so se namreč pod zelo poostrenimi pogoji sprostile športne dejavnosti, ki so bile že od meseca oktobra zaprte.

 

V zadnjem mesecu dni so lahko plavali zgolj slovenski plavalni reprezentanti, ki pa jih imamo v Ribniškem plavalnem klubu na srečo kar veliko. Konec koncev je bila sezona 2019/2020, ki je za nami, najuspešnejša sezona v Zgodovini Ribniškega kluba! Na državnih prvenstvih smo namreč v vseh kategorijah pobrali kar 105 medalj in diplom od tega 47 zlatih.  Kar 12 plavalcev PK Ribnica je osvojilo naslove  državnih prvakov! Najbolj sta izstopala Marta Arko z desetimi naslovi državne prvakinje in Filip Ćirović z osmimi.  

A uspehi niso samoumevni, za njimi stoji veliko odrekanja in trdega dela. Ključno vlogo pa igrajo tudi dobri pogoji za delo, ki jih Ribniškemu plavalnemu klubu občina Ribnica vselej zagotavlja. Žal pa v času epidemije to ni bilo mogoče, zato bomo zdaj, ob vnovični vrnitvi v bazene vsi skupaj morali še višje zavihati rokave.  

Mladi plavalci so vrnitve v bazen zelo veseli. Naša 11 letna plavalka, Manja Ilc, je plavanje že zelo pogrešala.  »Bilo mi je že dolgčas, ko nisem smela trenirati.  Najbolj sem pogrešala prijatelje,« nam je povedala, ko smo se po dolgem času videli na bazenu. In resnično so mladi plavalci v bazenu kar žareli. Zdaj pa vsi skupaj upamo, da se stanje epidemije ne bo zopet poslabšalo in nas spet poslalo na suho.

Registrirani plavalci v bazenu pa so le prva mala zmaga.  Zdaj pa si želimo še, da bomo plavanje v našem klubu spet, čim prej, lahko ponudili vsem. Tako tistim odraslim občanom, ki si želijo strokovno vodene večerne rekreacije, kot seveda tistim najmlajšim, ki se želijo  naučiti plavati. Nekateri samo za to, da bodo lahko na morju varno čofotali, drugi pa tudi za to, da bodo stopili po poti njihovih plavalnih vzornikov in tudi sami nekoč postali odlični plavalci.

 

V Ribniškem klubu bomo seveda veseli vsakega plavalca. Želimo si, da bi se epidemija čim prej končala in bi lahko naše delo spet predstavili na kakšnem plavalnem večeru. Da ne boste zamudili priložnosti, da se nam pridružite, pa le redno spremljajte našo spletno stran in strani na Facebooku in Instagramu.

 

 

PK RIBNICA

Avtor: Juš Veličković

Spletno stran izdelal  Sretko Ćirović